Shiatsu

Shiatsu is gebaseerd op de oosterse medische traditie. De Traditonal Chinese Medicine (TCM) is al duizenden jaren oud. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Shiatsu brengt de levensenergie (Chi of Prana) in het lichaam in balans en stimuleert je  zelfgenezend vermogen. Shiatsu heeft een positieve invloed op je fysieke, mentale en emotionele lichaam. Shiatsu wordt over de kleren heen gegeven en is ook geschikt voor kinderen.

TCM vindt haar oorsprong in de theorie van de vijf elementen, het meridiaanstelsel van het menselijk lichaam en het  Yin-Yang principe.

Bij Asha Life Coaching worden de Shiatsu behandelingen verzorgd door een gediplomeerd TCM Shiatsu Therapeut/Masseur. Asha haar healing kwaliteiten zijn onlosmakelijk verbonden met de Shiatsu behandelingen. De behandeling wordt geheel afgestemd op wat jij op dit moment nodig hebt. Elke sessie duurt 75 minuten.

Shiatsu is zeker geen vervanging van de reguliere geneeswijze, adviezen van uw huisarts en/of specialist dienen altijd opgevolgd te worden. Shiatsu kan wel gezien worden als een aanvulling op reguliere behandelingen.

Wanneer Shiatsutherapie?

 • Bij allerlei soorten (stress)klachten, zoals;
  • pijn in de schouders
  • pijn in (onder)rug
  • slaapproblemen
  • burn-out klachten
  • migraine/hoofdpijn
  • menstruele klachten
 • Voor pure ontspanning
 • Voor het voorkomen van klachten (preventief)

Shiatsu Therapie           

De shiatsutherapie sessie is altijd inclusief een van de drie onderstaande aanvullingen:

Essentiële oliën. Ervaar de extra helende werking van een deelmassage met pure essentiële oliën. Geheel  intuïtief  selecteert Asha de voor jou meest passende essentiële oliën.

Moxa therapie is heilzaam bij ernstige vermoeidheid, blessures en gewrichtspijnen. De warmte van de moxastick, ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris), stimuleert de energiestroom (Qi) en het bloed in het lichaam en heeft een helende werking.  Moxa kan ook worden toegepast op grote gebieden van het lichaam, zoals de onderrug, de buik en het schoudergebied.

Cupping is een eeuwenoude therapeutische techniek waarbij een cup wordt aangebracht op het huidoppervlak. Cupping zorgt voor een diepe spier- en bindweefselmassage. De spieren en huid worden gevoed (doorbloeding) en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Cupping is vooral geschikt bij schouder/nekklachten (stress, spanning), migraine en rugklachten.

Bij Asha Life Coaching worden de helende shiatsu behandelingen gegeven aan vrouwen en kinderen. Heb je vragen stel ze gerust.