Biografie

Namasté,

Ik ben Asha Toerab, geboren in Suriname op zondagochtend 27 oktober 1968 en ik voel me sterk verbonden met India.Vanaf 1971 woon ik in Nederland, in Rotterdam. Ik ben de jongste uit een gezin met nog vier broers en een zus. 8 - kopie

In mijn leven heb ik verschillende guru’s. leermeesters, ontmoet van wie ik  belangrijke lessen heb mogen ontvangen. De eerste guru’s in mijn leven zijn mijn ouders. Mijn vader was een hindoestaanse moslim en mijn moeder is hindoe en heeft een rooms katholieke achtergrond. Thuis is er altijd ruimte geweest voor de beleving van zowel de Islam als het Hindoeïsme; het Sanatan Dharm. Wij werden vrijgelaten in onze eigen Godsbeleving en keuzes.  Hier zal ik mijn ouders altijd dankbaar voor zijn. Vrijheid is een groot goed. Ik ben grootgebracht met het idee dat er één God is, een God van Liefde voor alle mensen en levende wezens. Het is het belangrijkste dat je met liefde en respect omgaat met je medemens. Dit is ook de essentie van elke religie, of geestelijke stroming.

Na mijn scheiding in 1996 ben ik begonnen met mijn spirituele zoektocht: Op zoek naar mijzelf en mijn doel in dit leven. Naast een HBO opleiding (Sociaal Juridische Dienstverlening) heb ik verschillende spirituele cursussen en opleidingen gevolgd, zoals een opleiding voor Intuïtieve Ontwikkeling, een Healing Opleiding, een TCM Shiatsu Therapeuten Opleiding, een vierjarige opleiding tot Raja Yoga docent en een BlijfBijJezelf©Coachopleiding.

Tijdens een Yoga studiereis naar India (Rishikesh)  in 2010 heb ik een intens thuiskomen mogen ervaren. Vanaf dit moment is het voor mij helder dat Raja Yoga mijn pad is. Mijn weg naar verbinding met mijn ware zelf. De filosofie van Raja Yoga en de vedische geschriften, zoals de Bhagavad Gita, is tijdloos en biedt oneindige mogelijkheden tot zelfonderzoek en bewustwording. Yoga is voor mij een Way of Life geworden, een anker in de turbulentie die het leven soms kan geven. Mijn spirituele naam is Amrita Devi Dasi.

Vanuit verschillende functies heb ik ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van zowel volwassenen, kinderen  en jongeren. Hiernaast put ik  natuurlijk ook uit mijn eigen levenservaringen en processen. Asha Life Coaching staat open voor personen van verschillende culturen, religies of levensovertuigingen. Mijn aanbod is vooral gericht op vrouwen, moeders en kinderen. Via mijn yogalessen, meditaties en Yoga-coachingstrajecten op maat kan ik jou begeleiden op jouw unieke pad. Ik nodig je uit om ook in je eigen kracht te gaan staan en in vrijheid te zijn wie je werkelijk bent!

Hartgroet, Asha